Det började 1998, som en idé, att skapa ett labb med hög kvalitet och med konkurrenskraftiga priser. Att skilja oss från mängden genom hög kvalitet, kundanpassat fokus, bred kunskapsbas och en hjälpande hand i terapiplanering var målen med Tumba Dental.

Vår verksamhet har med tiden kommit att omfatta nya områden. Vår strategi har varit att förlägga utveckling och produktion på en högteknologisk nivå och det innebär en klar konkurrerensfördel. Yrkeskunskap och personligt engagemang kan dock inte ersättas, inte ens med tekniken, därför är vår personalutveckling högt prioriterat hos oss.

Vi har investerat stort i att CAD/CAM-producera zirkonium dioxid och metallkeramiska broar i CoCr (NP) och titan. I dag fräser eller lasersintrar vi all produktion vilket resulterar i en otrolig fin passform med en total materialtrygghet. Det finns heller inga risker med dåliga göt och porociteter.

En högteknologisk satsning behöver inte betyda högre priser på slutprodukten. Vi finns för dig och vill göra dig och din patient nöjd. Prova oss! Vi är övertygade att du kommer att kunna se skillnaden. Och det bästa av allt är att våra priser tål att jämföras.

Högteknologiskt laboratorium med den senaste utrustningen

Vi har tagit ett nytt steg i vår tillverkning av CadCam arbeten. Ett nytt specialiserat fräscenter har etablerats för att kunna erbjuda den senaste teknologin till det bästa priset. Vi vill bidra genom vår verksamhet till en långsiktig och hållbar lösning i vardagen.. Det som erbjuds är Zirconium Dioxid, Titan, CoCr , PMMA för fast protetik. När det gäller KBF så kan vi erbjuda individuella distanser och frästa KBF-konstruktioner. Vi har lösningar som underlättar din vardag. Hör av dig så berättar vi mer.

TOP NOTCH

Tumba Dental – Vi använder oss ENDAST av orginalkomponenter till alla KBF konstruktioner. Allt vi tillverkar är frästa konstruktioner och vi gjuter inget. Vi använder oss av fräscentra som Nobel Procera, Straumann Createch,  Dentsply Sirona och Atlantis. Materialen är Zirconia skicktat med Emax porslin för högestetik, Monolithisk Zirconia, Titan eller CoCr. Kontakta oss för mer info.