HELKERAMISKA konstruktioner

ZirKonia

Nu finns det ingen anledning att göra fullkronor i metall. Vi har lösningen för patienter som biter hårt och bruxar samtidigt som du kan utnyttja Zirkoniumets hela styrka. Indikationer där du behöver en extra stark konstruktion utan att kompromissa med estetiken är Fullskalig Zirkonia lösningen.

Zirkoniumet som byggs upp i full skala och målas in rekommenderas till molar och premolarpartier. Vi erbjuder även den skiktade varianten på Zirkoniumdioxid till samma pris.

Det finns flera fördelar med Zirkonia:

   • Helt chipfritt: Fräst i ett stycke och utan skiktat porslin är konstruktionen monolitisk, vilket eliminerar risken för chipning på patienter med stora krafter!
   • Optimal vid platsbrist: Denna konstruktion är en bra lösning när man har ont om plats mot antagonist då en tjocklek på 0,5 mm räcker att bibehålla dess styrka.
   • Perfekt passform: Med CAD/CAM tekniken kan vi alltid garantera en perfekt passform.
   • Metallfria: Konstruktionerna är metallfria och det finns ingen risk med mörka gränser.Fullskalig Zirkonia är det perfekta alternativet till full kronor i metall.
   • Bevisad styrka: Fullskalig Zirkonia har en böjhållfasthet av 1200 (± 200) MPa.
   • Materialtrygghet: Materialet är plackavvisande och det finns ingen risk för missfärgningar med tiden.

Vi var tidigt ute och insåg för flera år sedan att framtidens material är helkeramik. Idag har vi investerat i tredje generationens skannrar och fräsmaskiner för att hålla oss uppdaterade. Trenden är solklar och går mot att använda mer och mer metallfria konstruktioner.

Många patienter har fått upp ögonen för zirkoniumkeramik, E-max, Empress och efterfrågar det numer själva som terapilösning. Datorstödd tillverkning av tänder i zirkoniumkeramik är det absolut främsta inom tandtekniken. Genom att läsa av hela käkmodellen får vi en digital modell i datormiljö. Med CAD/CAM-tekniken konstrueras enheterna som kronor, broar, implantat och individuellt anpassade distanser. Vi fräser bryggor upp till 16 delar.

E-Max

E-Max är utvecklad för metallfria estetiska ersättningar. IPS E-Max håller en hög styrka och en hög estetik. IPS E-Max CAD förenar den moderna CAD tekniken med högpresterande material.

Den litiumsilikatbaserade glaskeramen är framtagen i en process som är unik för dentalindustrin. De block som används för att fräsa fram konstruktionerna i är inte färdigsintrade och därför något större än det färdiga resultatet. Efter fräsning slutsintras konstruktionen och får sin exakta storlek. Det är då man uppnår den höga brottstyrkan på hela 360 MPa. Beslutet att använda IPS E-Max är för att kunna utnyttja fördelarna med ett komplett All-Ceramic system, dessutom kan man göra fasader i IPS E-Max. För att framställa singelled och mindre broar anteriort och posteriort används litiumdisilikat. För större restaurationer där man har större påfrestning används zirkoniumoxid. Oavsett vilket material du väljer att använda blir resultatet narturtroget och estetiskt för patienten.