KONUS

På grund av olika faktorer har terapilösningar i form av kombinationsprotetik, konus och avancerad KBF fallit lite i skymundan. Vi kan erbjuda våra kunskaper och med våra attraktiva priser hjälpa er att se fördelarna med dessa terapier.

Tumba Dental har hjälpt många tandläkare att se fördelarna med konus. Indikationer är patienter som har svårt att hålla rent, osäker tandprognos på restbett, ekonomisk lösning då det är lätt att åtgärda om någon tand skulle behöva exas utan att man behöver göra om HELA konstruktionen.

Kan enkelt tillverkas och tillämpas när det finns åtminstone två eller tre tänder kvar på käken. Helst skulle det monteras på 4 till 6 tänder för att uppnå bästa resultat. Bron sitter stadigt kan lätt tas bort för att sköta hygienen lättare. Konus har fördelen av lång livslängd.


Konus protes består av:


(1) de primära kronorna i oädel dental legering som kommer att cementeras på de preparerade tänderna


(2) de sekundära kronorna som glider över de primära och därmed upprätthåller bron genom glidfriktion tätt på tänderna. De sekundära kronorna är ofta kopplade på ett cocr skelett som är hela den avtagbara delen i konstruktionen


(3) cocr skelett som stöder de akryl tänderna som kommer att ersätta de egna saknade tänderna.